wat is leefwijs_Tekengebied 1.png

Over onze trainingen

Leefwijs richt zich op het versterken van aandacht en veerkracht door het ontwikkelen en geven van op mindfulness gebaseerde trainingen.

Wij zijn ervan overtuigd dat bewuste aandacht geven aan de mooie én uitdagende kanten van het leven een leefwijze kan worden.

Dit willen wij bereiken door middel van het ontwikkelen en geven van groepstrainingen in verschillende vormen en maten.

Centraal staat het trainen van aandacht in het hier en nu, het leren observeren van gedachten, gevoelens en zintuiglijke informatie.

Aandachtig zijn voor wat er langs komt; zelfonderzoek. Er wordt ingegaan op het omgaan met verschillende ervaringen, door van een onbewuste naar een bewust respons te gaan. Zo leren deelnemers meer regie te krijgen over wat er in het leven langs komt en wat je ervan kunt leren. Veerkracht wordt gestimuleerd door naast interne hulpbronnen ook te kijken naar welke externe bronnen in de omgeving kunnen leiden tot stevigheid en kracht.

Al onze trainingen volgen de structuur van de mindfulnesstraining MBSR (Mindfulness based Stress Reduction). Leefwijs heeft een eigen training ontwikkeld voor kinderen, welke meer creatieve werkvormen bevatten die o.a. gebaseerd zijn op de cognitieve gedragstherapie. 

Lees meer over de trainingen via Ons Aanbod.

Over mindfulness

Mindfulness gaat over bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen, volgens de definitie van
Jon Kabat-Zinn, een van de belangrijkste grondleggers van de mindfulnesstrainingen. Met het ontwikkelen van de gerenommeerde en breed onderzochte Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) haalde hij mindfulness uit de Boeddhistische context. Hij ontwikkelde een 8-weekse training in 1979 aan de University of Massachusetts voor mensen met stressklachten met psychologische of lichamelijke oorzaak. Door een langere periode meerdere malen per week meditatieoefeningen te doen en aandacht te hebben voor (automatische) gedachten, gevoelens en patronen wordt een leefwijze gecreëerd waarbij meer
rust en een gevoel van regie wordt ervaren.


Meer lezen over mindfulness, psychologie & opvoeding?
Neem een kijkje op onze Blog, Instagram of Facebook
@leefwijs-amsterdam
CG9A2546_edited.jpg
CG9A3154_edited_edited.jpg