top of page

Wat is Leefwijs?

Bij Leefwijs ontwikkelen en geven wij trainingen op het gebied van mentaal welzijn. Thema's vanuit de mindfulness en ontwikkelingspsychologie staan hierbij centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat je vaardigheden kunt leren om met zowel de moeilijke als de mooie kanten van het leven om te gaan. En dat je zo nog meer uit het leven kunt halen.

Door écht te kijken, door gerichte aandacht te hebben, kun je een hele hoop leren. Vanbinnen en vanbuiten. Door beter te weten wat er vanbinnen gebeurt als reactie op verschillende situaties, leer je jezelf beter kennen. Zo hoef je niet weg te lopen voor een lastige of onbegrijpelijke emotie, maar leer je dat je erbij kunt blijven en op een bewuste manier kunt reageren. 

"Het normale weer speciaal maken"

Mindfulness gaat over aandacht. Wanneer je leert de wereld met meer aandacht te bekijken, kun je een hele hoop zien en ontdekken. Ook dingen die er altijd al waren. Op deze manier kun je het normale weer speciaal maken. 

Bij Leewijs zul je hier gericht mee aan de slag gaan. Je oefent met situaties die zich in het dagelijks leven voordoen, in combinatie met verschillende mindfulness oefeningen en meditaties.

CG9A2546_edited.jpg
CG9A3154_edited_edited.jpg

Hoe werkt dat dan precies? 

Meer lezen over mindfulness, psychologie & opvoeding?

Bruin.jpg

Mindfulness gaat over aandacht hebben voor het hier & nu. Dit leer je door middel van onze meditaties, waarin je je focust op bijvoorbeeld gedachten, gevoelens of zintuiglijke informatie. Je leert omgaan met verschillende ervaringen door van een onbewuste, automatische reactie naar een bewuste reactie te gaan. Je leert te vertragen zodat je passend kunt reageren. Zo heb je steeds meer in de hand hoe je op situaties reageert en dat geeft je meer regie over je eigen leven. Dit samen zorgt ervoor dat je een stuk veerkrachtiger in het leven komt te staan! 

Ook kijk je naar welke factoren in je omgeving een rol spelen in hoe jij je voelt. Wat geeft je energie en wat kost je energie? En wat kun je doen om daar een goede balans in te krijgen?

 

Ons aanbod is gericht op zowel volwassenen als jeugdigen. We bieden naast onze 8-weekse mindfulnesstrainingen ook workshops op maat, meditatie-avonden en (stilte)dagen met mindfulness oefeningen. Naast het geven van trainingen houden ontwikkelen we materiaal, zoals audiomateriaal via Spotify en werk- en leesboeken voor kinderen.

bottom of page