WIE IS LEEFWIJS_Tekengebied 1.png
02_Tekengebied 1.png
CG9A2780_bol-02.png
CG9A2657-bol-02_edited_edited.png

Paulien Foekens

Paulien is Orthopedagoog Generalist en voert psychologische diagnostiek en behandelingen uit binnen de jeugdzorg in Amsterdam. Vanuit haar pedagogische achtergrond heeft zij extra aandacht voor de invloed van buitenaf en gaat zij samen met een jeugdige en zijn/haar omgeving na welke componenten een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling. Paulien heeft zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in traumaverwerking en werkt veel volgens de twee eerst gekozen therapievormen voor trauma bij kinderen: EMDR en traumagerichte cognitieve gedragstherapie (tf-cbt). Verder haalt zij veel plezier en voldoening uit het werken met groepen en geeft zij trainingen op het gebied van angst bij kinderen.

Opleidingen: Orthopedagogiek (UvA), EMDR therapeut, traumagerichte cognitieve gedragstherapie, Mindfulness Trainer MBSR, postmasteropleiding tot Orthopedagoog Generalist (BIG geregistreerd, nr. 69926980231) 

social-linkedin-circle-512-01.png

Sophie Smarius

Sophie is werkzaam als orthopedagoog bij een kleinschalige praktijk voor psychologie, pedagogiek en remedial teaching in Amsterdam. Zij biedt graag een luisterend oor en creëert een veilige omgeving waarin ouders en kinderen goed hun verhaal kwijt kunnen. Acceptatie en vertrouwen zijn voor haar kernbegrippen. Door eigen levenservaringen heeft Sophie een speciale interesse in rouw en verlies ontwikkeld. Zij zet zich daarom in voor verschillende instanties die gezinnen helpen bij verlies. Sophie gelooft in de veerkracht van mensen en stimuleert hen op verschillende manieren. Door samen mee te lopen en ruimte te geven aan hun verhaal, hoopt zij kinderen en volwassenen mee te geven dat zij in henzelf mogen geloven en op eigen kracht weer verder kunnen.  
 

Opleidingen: Orthopedagogiek (UvA), Mindfulness trainer MBSR, Gecertificeerd Kindertrainer Aandacht Werkt!, Cognitieve gedragstherapie, verschillende cursussen op het gebied van rouw en verlies (SKJ geregistreerd, nr. 120003587)

social-linkedin-circle-512-01.png

Persoonlijke ervaring met mindfulness

Paulien

'Ik weet niet zeker of ik het had geloofd als iemand mij vlak na mijn studie had verteld dat ik ooit mijn vak ging combineren met mindfulness.

Ik was meer "van de wetenschap" (mijn woorden destijds) en hield me veel bezig met sport. Toen al was mindfulness overigens ruimschoots wetenschappelijk onderbouwd. Én bevat bewegingsoefeningen... win-win zou je zeggen. Tijdens mijn eerste aanraking met mindfulness leerde ik voor het eerst écht stil te staan en te volgen wat er gebeurt van binnen. Wie kon beter zien wat er speelde dan ikzelf? Ik dacht dat ik niet kon mediteren, dat ik zou afdwalen. Maar ik leerde dat je niet niet kunt mediteren: je traint je aandacht. 100x afdwalen is 100x terug kunnen komen. Zelfonderzoek vind ik één van de belangrijkste componenten van mindfulness. Anders dan binnen andere vormen van therapie doe je het helemaal zelf. Er is geen sprake van aangedragen oplossingen van buitenaf; er is geen enkele sprake van hiërarchie. Ik leerde vaker op pauze te drukken, van de automatische piloot naar een bewuste respons te gaan. Dit helpt mij tot op de dag van vandaag enorm in mijn focus. Nog steeds kan ik 100x afdwalen, maar nu ook weer 100x terugkomen!'

Sophie
'Echt een moment voor mezelf creëren en naar binnen keren was helemaal nieuw voor mij, toen ik drie jaar geleden startte met yoga en meditatie. Ik merkte dat het al snel leidde tot meer zelfinzicht en ontspanning binnen mijn stressvolle, gehaaste bestaan. Zo raakte ik meer geïnteresseerd in mindfulness, op persoonlijk en professioneel vlak. Met mildheid naar jezelf en je omgeving kijken en het niet-oordelen, hielp mij om me minder te laten leiden door negatieve gedachten en gevoelens. Ook het gebruik maken van de ademhaling als een anker dat je altijd bij je draagt geeft mij nog dagelijks veel kracht en een gevoel van onafhankelijkheid. Bij het volgen van mijn eerste mindfulness training, heeft naast het individuele proces het groepsproces veel indruk op mij gemaakt. Het delen en woorden geven aan de piekergedachten en gevoelens van stress, gaven mij een gevoel van erkenning en herkenning. Ik zie dat veel mensen om mij heen, zowel in mijn werk- als privé omgeving, kampen met stress en prestatiedruk zoals ik die ook heb ervaren. Graag wil ik zowel het individuele als het groepsproces aan hen meegeven.'