top of page

Mindfulnesstraining volwassenen 

Wat kun je verwachten?

Binnen de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) voor volwassenen 'train' je je aandacht. Je oefent met niet-oordelen en opmerkzaam zijn op wat er langskomt. Door middel van meditaties en verschillende thuisopdrachten leer je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties op te merken. Op deze manier zul je jouw automatische patronen steeds beter zelf ontdekken, waardoor je betere en passende keuzes kunt gaan maken!

Over Mindfulness

Bij het definiëren van mindfulness gaan wij uit van de definitie van Jon Kabat-Zinn: “Bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen.” Jon Kabat-Zinn is een van de belangrijkste grondleggers van de mindfulnesstrainingen, die met het ontwikkelen van de bekende Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) rond de jaren 70 mindfulness uit de Boeddhistische context haalde. MBSR betreft de meest bekende en breed onderzochte mindfulnesstraining voor volwassenen. Hij ontwikkelde de gerenommeerde 8-weekse training in 1979 aan de University of Massachusetts voor mensen met stressklachten met psychologische of lichamelijke oorzaak.

Mindfulness als leefwijze

Om van jouw goede voornemens een Leefwijze te maken, besteden we hier extra aandacht aan. Zodat je mindfulness niet alleen leert te integreren tijdens de training, maar zeker ook na afloop. Hoe? Tijdens de training is er veel aandacht voor hoe je mindfulness ook na de training in je leven kunt integreren. Én hoe je jezelf daaraan kunt herinneren.

"Wij streven ernaar dat deelnemers ook na de training mindfulness in hun leven kunnen integreren."

Het kan klein maar waardevol zijn; meer korte pauzes of stilte momenten inlassen, naar buiten gaan zonder telefoon, in de ochtend een momentje voor jezelf nemen door te sporten of te mediteren. Iedereen kan een manier vinden om bewust te zijn van mooie momenten en beter om te gaan met moeilijkheden of stress. Zo streven wij ernaar onze deelnemers ook na de training te laten profiteren van effecten en deze op eigen wijze verder te ontwikkelen. We doen dit op verschillende manieren, zoals het samen vormgeven van een toekomstplan, het organiseren van follow-up sessies en het delen van informatie en geluidsopnamen.

Mindfulness bij Leefwijs - de details:

 • 8 groepsbijeenkomsten (wekelijks 2.5u incl. pauze)

 • Individuele intake en follow-up contact

 • Dag(deel) in stilte met mindfulness oefeningen

 • Ruimte voor voldoende persoonlijke aandacht

 • Incl. werkboek, audio & bewegingsoefeningen

 • Kosten: 475,-*

 • Locatie: Weesperzijde 31-3, Amsterdam**

 • Start: in de week van 13 mei, mogelijkheden woensdagavond en vrijdagochtend.

 • BONUS: gratis levenslang toegang tot de Leefwijs app met meditaties & meer!

Meer info of aanmelden? 

Neem hier contact op!

*Kortingen of vergoedingen:

- In veel gevallen zijn er vergoedingen mogelijk door werkgevers of zorgverzekeraars. Leefwijs is Lid van de VMBN. 

- Wij bieden 20% korting voor studenten. 

**Liever online? Informeer naar de mogelijkheden.

CG9A3116.jpg

"Tijd voor jezelf in een prachtige ruimte
in hartje Amsterdam."

Blauwgrijs.jpg

Bewezen

effecten

- Minder last van stresssymptomen


- Effectief omgaan met lastige situaties


- Meer rust en ontspanning kunnen ervaren


- Geluk en voldoening tijdens activiteiten


- Meer regie hebben over je eigen leven

Ervaringen van deelnemers

Emmy (33)

'Voordat ik aan de mindfulnesstraining begon had ik veel last van piekergedachtes, ik "moest" veel van mezelf en was niet snel tevreden. Paulien en Sophie hebben mij op een geweldige locatie in een veilige omgeving handvatten gegeven om meer in het hier en nu te zijn en minder te oordelen, naar mezelf maar ook naar anderen. Ik merk dat ik naar aanleiding van de training beter kan relativeren en echt kan genieten van de kleine dingen, gewoon door er meer bij stil te staan.'

 • Hoe kan ik me aanmelden en wat gebeurt er als ik me aanmeld?
  Wanneer je interesse hebt in een training dan kun je ons contactformulier invullen. Als je dit formulier invult, zit je nog nergens aan vast. We zullen contact binnen 2 werkdagen contact met je opnemen. We kunnen eventuele vragen beantwoorden. Bij een aanmelding kijken we naar reden van aanmelding en verwachtingen. Vervolgens kunnen we informatie geven over de training zodat je een goed beeld hebt van wat de training inhoudt en of het op dit moment passend voor je is. We kunnen een telefonische afspraak inplannen. Dit is altijd vrijblijvend. Bij interesse wordt er vervolgens een voorgesprek ingepland voorafgaand aan de training. Dit kan op locatie of online. Daarna wordt de aanmelding definitief gemaakt.
 • Is mindfulness iets voor mij?
  We weten dat mindfulness voor veel mensen behulpzaam is om meer rust en ontspanning te ervaren in het dagelijks leven. Wanneer je behoefte hebt om op (zelf)onderzoek uit te gaan en te kijken hoe je meer geluk en voldoening kunt ervaren, dan is de training passend. In het bijzonder is mindfulnesstraining geschikt en onderzocht voor mensen met stressklachten. Dit is veelvuldig onderzocht. Stress komt in verschillende vormen en maten. De één herkent stress sneller dan de ander. Er zijn verschillende manieren om te kijken in welke mate je last hebt van stress. Zo zijn er online (gratis) tests beschikbaar en binnenkort zullen wij ook vanuit Leefwijs vragenlijsten ontwikkelen om dit voor jezelf te onderzoeken. Maar vooral gaan we uit van je eigen ervaring - jouw gevoel is leidend. Ook een gesprek met een hulpverlener, coach of huisarts kunnen helpend zijn om je stressniveau in te schatten. Je kunt ook baat hebben bij mindfulness wanneer je een lager stressniveau hebt. Zo helpt mindfulness ook bij vaardigheden als focus en acceptatie. Dit draagt doorgaans bij aan een een verbetering van kwaliteit van leven.
 • Wat biedt Leefwijs naast deze 8-weekse trainingen?
  De meest bekende en onderzochte vorm van een mindfulnesstraining is de 8-weekse MBSR training. Dit is een meer intensieve en daarmee een transformatieve training. We bieden naast de 8-weekse trainingen ook kortdurende trainingen en workshops. Dit kan een uitkomst bieden wanneer je bijvoorbeeld wil kennismaken met mindfulness, je wat minder tijd en ruimte hebt voor een 8-weekse training. We bieden 1 op 1 of groepssessies op maat. Hierbinnen bieden we een combinatie aan tussen kennisoverdracht, meditaties, en thuis-oefeningen, vergelijkbaar met de thema's vanuit de MBSR. Ook bieden we materialen, zoals lees- en werkboeken en audiomateriaal (voor volwassenen en kinderen), stiltedagen en workshops. Zie voor meer informatie Ons Aanbod > Extra Aanbod Twijfel je nog of heb je een vraag? Dan kun je ons altijd een vraag stellen door ons contactformulier in te vullen of te mailen naar info@leefwijs-amsterdam.nl.
bottom of page