top of page

Mindfulnesstraining volwassenen 

Wat kun je verwachten?

Binnen de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) voor volwassenen 'train' je je aandacht. Je oefent met niet-oordelen en opmerkzaam zijn op wat er langskomt. Door middel van meditaties en verschillende thuisopdrachten leer je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties op te merken. Op deze manier zul je jouw automatische patronen steeds beter zelf ontdekken, waardoor je betere en passende keuzes kunt gaan maken!

Over Mindfulness

Bij het definiëren van mindfulness gaan wij uit van de definitie van Jon Kabat-Zinn: “Bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen.” Jon Kabat-Zinn is een van de belangrijkste grondleggers van de mindfulnesstrainingen, die met het ontwikkelen van de bekende Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) rond de jaren 70 mindfulness uit de Boeddhistische context haalde. MBSR betreft de meest bekende en breed onderzochte mindfulnesstraining voor volwassenen. Hij ontwikkelde de gerenommeerde 8-weekse training in 1979 aan de University of Massachusetts voor mensen met stressklachten met psychologische of lichamelijke oorzaak.

Mindfulness als leefwijze

Om van jouw goede voornemens een Leefwijze te maken, besteden we hier extra aandacht aan. Zodat je mindfulness niet alleen leert te integreren tijdens de training, maar zeker ook na afloop. Hoe? Tijdens de training is er veel aandacht voor hoe je mindfulness ook na de training in je leven kunt integreren. Én hoe je jezelf daaraan kunt herinneren.

"Wij streven ernaar dat deelnemers ook na de training mindfulness in hun leven kunnen integreren."

Het kan klein maar waardevol zijn; meer korte pauzes of stilte momenten inlassen, naar buiten gaan zonder telefoon, in de ochtend een momentje voor jezelf nemen door te sporten of te mediteren. Iedereen kan een manier vinden om bewust te zijn van mooie momenten en beter om te gaan met moeilijkheden of stress. Zo streven wij ernaar onze deelnemers ook na de training te laten profiteren van effecten en deze op eigen wijze verder te ontwikkelen. We doen dit op verschillende manieren, zoals het samen vormgeven van een toekomstplan, het organiseren van follow-up sessies en het delen van informatie en geluidsopnamen.

Mindfulness bij Leefwijs - de details:

  • 8 groepsbijeenkomsten (wekelijks 2.5u incl. pauze)

  • Individuele intake en follow-up contact

  • Dag(deel) in stilte met mindfulness oefeningen

  • Ruimte voor voldoende persoonlijke aandacht

  • Incl. werkboek, audio & bewegingsoefeningen

  • Kosten: 475,-*

  • Locatie: Weesperzijde 31-3, Amsterdam

  • Startdata: dinsdagavond 6-6 (19u), vrijdagochtend 25-5 (9.30u)

Benieuwd naar online mogelijkheden voor bovenstaande trainingen? Neem vrijblijvend contact op!

*Kortingen:

- In sommige gevallen zijn er vergoedingen mogelijk door werkgevers of zorgverzekeraars.

- Wij bieden 20% korting voor studenten. 

CG9A3116.jpg

Tijd voor jezelf in een prachtige ruimte
in hartje Amsterdam

Blauwgrijs.jpg

Bewezen

effecten

- Minder last van stresssymptomen


- Effectief omgaan met lastige situaties


- Meer rust en ontspanning kunnen ervaren


- Geluk en voldoening tijdens activiteiten


- Meer regie hebben over je eigen leven

Ervaringen van deelnemers

Emmy (33)

'Voordat ik aan de mindfulnesstraining begon had ik veel last van piekergedachtes, ik "moest" veel van mezelf en was niet snel tevreden. Paulien en Sophie hebben mij op een geweldige locatie in een veilige omgeving handvatten gegeven om meer in het hier en nu te zijn en minder te oordelen, naar mezelf maar ook naar anderen. Ik merk dat ik naar aanleiding van de training beter kan relativeren en echt kan genieten van de kleine dingen, gewoon door er meer bij stil te staan.'

bottom of page